cannot record a copy of my song

Help for Audacity 2.x.x on Windows.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Windows.

  • Please state which version of Windows you are using, the exact three-section version of Audacity from Help > About Audacity and whether you obtained the .exe installer or the zip.

  • Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
    The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by Trebor » Thu Sep 07, 2017 2:34 am

rjb100 wrote:in ''command prompt'' i have tried to 'rename' and 'ren' the file but i get error message ''command syntax is incorrect''

I didn't rename the config files via "command prompt",
I just went to the (normally hidden) AppData folder, and renamed them there.
Trebor
 
Posts: 3776
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by rjb100 » Thu Sep 07, 2017 9:09 am

trebor

thanks for your help and patience but i am making no progress and will have to give up on my attempt to load your recommended chorus plugins [ i am unable to find my way clear to continue ]

rj
rjb100
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:17 am
Operating System: Please select

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by Trebor » Thu Sep 07, 2017 11:48 am

It's heresy to mention it here, but there are other free audio editors which are more user-friendly than Audacity,
e.g. OCENaudio which has built-in chorus effect & can accept VST plugins.
Unlike Audacity, OCENaudio doesn't do multi-track editing : Just one stereo-track.
Trebor
 
Posts: 3776
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by rjb100 » Tue Sep 12, 2017 9:11 am

trebor
with regard to the info you passed on to me in your last post..........it was good info;thanks.

i would like to add some things i have learned about loading effects plugins into audacity.

1. i have d/loaded two effects ...chorus and vocal harmoniser into my downloads folder[ they appeared as zip files].

2. unzipped them with windows utility.

3. opened them [ they showed dll at the end which i am told is good]

4. r/c c: disk > program filesx86 > audacity > plugins.

5. from the folder containing the effects files i grabbed them and inserted into 'plugins'

6. in audacity i opened add/remove manager and the effects were in the 'new' box waiting to be enabled.

the chorus is great but i am having no luck with the harmoniser.
it is called 'pitchproof' and i have tried varied and numerous settings but i cannot get it right..... am wondering if this was designed for guitar not vocal[ it was recommended though]
rjb100
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:17 am
Operating System: Please select

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by Trebor » Tue Sep 12, 2017 12:47 pm

rjb100 wrote:... the chorus is great but i am having no luck with the harmoniser. it is called 'pitchproof' ...

Not all VST plugins will work in Audacity : only "VST2" (not VST3, nor VSTi),
and only 32-bit versions, (even if your OS is 64-bit).

pitchproof does work in Audacity 2.1.3. ...

''PitchProof'' (32-bit, not 64-bit) on Audacity 2-1-3.gif
''PitchProof'' (32-bit, not 64-bit) on Audacity 2-1-3.gif (1.4 MiB) Viewed 63 times
Install the "32-bit"version, not the "x64" bit" version.

There's a (non-exhaustive) list of plugins known to work in Audacity here .... http://wiki.audacityteam.org/wiki/VST_Plug-ins
Trebor
 
Posts: 3776
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by rjb100 » Wed Sep 13, 2017 7:40 am

pitchproof is working in the sense it is responding to any changes to settings .......i just cannot seem to get the simple straightforward harmony/duet type setting.
i checked out your link to the effects lists ....no harmoniser found there.

would it be advisible to start a new thread for pitchproof info !!
rj
rjb100
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:17 am
Operating System: Please select

Re: cannot record a copy of my song

Permanent link to this post Posted by Trebor » Wed Sep 13, 2017 11:32 am

rjb100 wrote:... i checked out your link to the effects lists ....no harmoniser found there.

Kerovee is a free VST which can do pitch-correction, (aka auto-tune), & has 2 channels so can do duet/trio ...
https://youtu.be/XT_WYjZnU4U?t=42s
Bear in mind it's old & a freebie : there are better VSTs but they co$t.
Trebor
 
Posts: 3776
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista

Previous

Return to Windows



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 22 guests