no sound!?

Help for Audacity 2.x.x on Mac OS X.
Forum rules
ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Mac OS X 10.4 and later.
Please state which version of macOS you are using,
and the exact three-section version number of Audacity from "Audacity menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.
Post Reply
wo57ja
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2018 12:55 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

no sound!?

Post by wo57ja » Sat Mar 10, 2018 1:06 pm

I have just downloaded latest audacity version 2.2.2. I am using apple iMAC with latest version OS High Sierra 10.13.3.
Independent of which input source I am using (internal microphone or external USB Audio Capture device) and output source (internal speaker or external Bose USB speaker) I can not hear any sound during record or of the saved record despite the fact that I can see that audacity is recording.
Any advice?
Thank you.

billw58
Forum Staff
Posts: 3885
Joined: Wed Aug 12, 2009 2:10 am
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Post by billw58 » Sat Mar 10, 2018 3:47 pm

To listen while recording, do Transport > Transport Options > Software Playthrough.

To listen to playback, make sure that the playback volume control is turned up.

-- Bill

wo57ja
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2018 12:55 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Post by wo57ja » Sun Mar 11, 2018 11:46 am

Bill, thank you for your tips. But no difference. Still no sound whatsoever.

billw58
Forum Staff
Posts: 3885
Joined: Wed Aug 12, 2009 2:10 am
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Post by billw58 » Sun Mar 11, 2018 4:20 pm

When you are recording, are the recording and playback meters moving? When you are playing back, are the playback meters moving?
-- Bill

wo57ja
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2018 12:55 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Post by wo57ja » Mon Mar 12, 2018 1:18 pm

Bill, thank you again..while checking your recommendations...not sure what I did...it works now?!

typingturtle
Posts: 2
Joined: Mon Mar 12, 2018 9:16 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Post by typingturtle » Mon Mar 12, 2018 9:23 pm

Thanks Bill ... I have not ever used the software for a turntable/computer before and I have much to learn. I can hear my monitor now and it is great.

Post Reply