Audacity Latency Error

Help for Audacity 2.x.x on Windows.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Windows.
Please state which version of Windows you are using,
and the exact three-section version number of Audacity from "Help menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

Audacity Latency Error

Permanent link to this post Posted by kscybd » Tue Jan 02, 2018 9:49 pm

we are getting an error. We record a single stereo track. Then we open another stereo track and attempt to record results in a error. The error is "Latency Correction has caused the recorded audio to be hidden before Zero". We have gone through two different machines trying to compare setting. One Machine with a M-Audio mike and Regency speakers seems to work fine. The other uses a more complex studio environment with multiple mics muxed through an input. Its the one having the issues. Any Suggestions ?
kscybd
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 31, 2017 9:50 pm
Operating System: Windows 10

Re: Audacity Latency Error

Permanent link to this post Posted by kscybd » Wed Jan 03, 2018 3:53 pm

We updated the windows driver for the studio audiobox equipment. It did make a difference. We can not actually get up to 4 stereo tracks going but the fifth freezes the program. Its not a computer resource issue! I suspect since we are in a bind to get this next CD to the publishers before contest deadlines that we'll probably remove the new version and regress to 2.1.3 that version had worked for us very well in the past. My concern is that if this is a Win10 driver issue that the recent Win10 update may be issue?
kscybd
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 31, 2017 9:50 pm
Operating System: Windows 10

Re: Audacity Latency Error

Permanent link to this post Posted by durango99 » Wed Jan 03, 2018 4:55 pm

I'm using a different USB device but sounds like the same issue where I can record the first track fine, but then the second track does nothing and stopping the recording gives the latency error. Make sure the USB playback device is set to 44100Hz (matched to Audacity's recording rate which is typically default to 44100Hz). My USB playback device was defaulting to 48000Hz.

Here's some instructions
viewtopic.php?p=339996#p339996
durango99
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:42 am
Operating System: Windows 10


Return to Windows



Who is online

Users browsing this forum: helpme22 and 10 guests