Recording

Help for Audacity 2.x.x on Windows.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Windows.
Please state which version of Windows you are using,
and the exact three-section version number of Audacity from "Help menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

Recording

Permanent link to this post Posted by rj7500 » Tue Jan 02, 2018 5:10 pm

Hi
I recently downloaded 2.2.1 and honestly I'm not thrilled. I don't like the look and I find some new features annoying.
Previously, when I needed to re-record a portion of a recording, I would stop at given area and hit record. Audacity would then open a new track, I would record, cut and paste it into my existing track. Now, when I attempt to do that, the program acts as if I'm appending a previous recording.....it picks up at the end of my previous recording and records.
I've tried shift record and ctrl record but they don't seem to work.
Any suggestions.....
If not, can I get back to the last version of the software?

Windows 10

Bob Hennessy
rj7500
 
Posts: 195
Joined: Tue Jun 02, 2009 6:42 pm
Operating System: Please select

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by ve4jhj » Tue Jan 02, 2018 5:21 pm

This was a change that was introduced in version 2.2.0 to always append to the current track.

If you're wanting the old behaviour by default, check "Always record on a new track" in the recording preferences.
ve4jhj
 
Posts: 16
Joined: Wed Aug 12, 2009 7:06 pm
Operating System: Windows 10

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by rj7500 » Tue Jan 02, 2018 5:34 pm

Thanks
Always a pleasure dealing with you folks.

Bob H
rj7500
 
Posts: 195
Joined: Tue Jun 02, 2009 6:42 pm
Operating System: Please select

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by golden_thread » Wed Jan 17, 2018 9:51 pm

Thank you SO MUCH. I also found this very, very annoying!!!
golden_thread
 
Posts: 1
Joined: Wed Jan 17, 2018 9:47 pm
Operating System: Windows 10

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by steve » Thu Jan 18, 2018 11:46 am

golden_thread wrote:Thank you SO MUCH. I also found this very, very annoying!!!

What exactly did you find so "very very annoying!!!" ?
9/10 questions are answered in the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)
steve
Site Admin
 
Posts: 46969
Joined: Sat Dec 01, 2007 11:43 am
Operating System: Linux *buntu

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by rj7500 » Thu Jan 18, 2018 3:30 pm

Hi
You solved the most annoying problem for me so I guess the only complaint I have is the graphic layout. It doesn't seem as clean as older versions, but I can certainly live with it.

Always a pleasure

Bob H
rj7500
 
Posts: 195
Joined: Tue Jun 02, 2009 6:42 pm
Operating System: Please select

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by tedhammig » Thu Feb 01, 2018 4:24 am

Hello. I have audacity 2.2.1. I am using windows 7. I was recording a song and I wanted to add a harmony in over a chorus. I clicked on the previous track, in the place where I wanted to start recording the harmony. Then I clicked record. Usually this would start recording right where I had clicked, but instead it sent me to the end of the track and started recording from the end. I could not record a second track. It would only start recording, adding onto the previous track. Then I tried simply hitting the back to start button, and pushed record. It started recording onto the end of the first track again. To reproduce the problem, record a track of audio, and then try to add another piece of audio underneath it. It would not let me do this. Thank you so much.
tedhammig
 
Posts: 1
Joined: Thu Feb 01, 2018 4:10 am
Operating System: Windows 7

Re: Recording

Permanent link to this post Posted by ve4jhj » Thu Feb 01, 2018 11:48 pm

tedhammig wrote:Hello. I have audacity 2.2.1. I am using windows 7. I was recording a song and I wanted to add a harmony in over a chorus. I clicked on the previous track, in the place where I wanted to start recording the harmony. Then I clicked record. Usually this would start recording right where I had clicked, but instead it sent me to the end of the track and started recording from the end. I could not record a second track. It would only start recording, adding onto the previous track. Then I tried simply hitting the back to start button, and pushed record. It started recording onto the end of the first track again. To reproduce the problem, record a track of audio, and then try to add another piece of audio underneath it. It would not let me do this. Thank you so much.


You'll need to Shift-click the Record button, or press Shift+R to record to a new track: http://manual.audacityteam.org/man/transport_toolbar.html#record
ve4jhj
 
Posts: 16
Joined: Wed Aug 12, 2009 7:06 pm
Operating System: Windows 10


Return to Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests