No macro-output folder

Feedback and Reviews for Audacity 3.x
Forum rules
This board is ONLY for general feedback and discussion about Audacity 3.X.

If you require help, or think you have found a "bug", please post on the forum board relevant to your operating system.
Windows
Mac OS X
GNU/Linux and Unix-like
Manjel
Posts: 11
Joined: Wed Apr 07, 2021 6:06 pm
Operating System: Windows 10

Re: No macro-output folder

Post by Manjel » Thu Apr 08, 2021 3:37 pm

steve wrote:
Thu Apr 08, 2021 9:39 am
Manjel wrote:
Wed Apr 07, 2021 11:17 pm
because the imported file was already in a folder called "macro-output".
Ah ha. I thought there must be some missing details.

I can reproduce the problem by first running the macro with:

Code: Select all

Import2:Filename="<some location>/audiofile"
and then again with:

Code: Select all

Import2:Filename="<some location>/New Folder/audiofile"
Is that what you are doing?
Basically yes. But if you were to use the code

Code: Select all

Import2:Filename="<some location>/<macro-output>/audiofile"
it does not create a new macro-output folder at the import location, even if it is the first time you apply the macro. Instead it just overwrites the file that is located at "<some location>/<macro-output>"

Manjel
Posts: 11
Joined: Wed Apr 07, 2021 6:06 pm
Operating System: Windows 10

Re: No macro-output folder

Post by Manjel » Fri Apr 09, 2021 4:11 pm

Any chance a fix will make it into the next release?

jademan
Forum Crew
Posts: 1270
Joined: Fri Jul 17, 2009 10:11 pm
Operating System: Please select

Re: No macro-output folder

Post by jademan » Sat Apr 10, 2021 8:49 pm

Manjel wrote:
Fri Apr 09, 2021 4:11 pm
Any chance a fix will make it into the next release?
A solution for this issue will be included in 3.0.1 release of Audacity, which is currently scheduled for the end of this month.

There is an 3.0.1 RC01 release candidate available for testing here: https://www.fosshub.com/Audacity-devel.html

Please do not use this release candidate with any production work.

The developers are still studying this issue (as recently as today) and may be making further changes, but not likely before 3.0.1 is released. See here: https://bugzilla.audacityteam.org/show_bug.cgi?id=2734

Thank you for your input.

Manjel
Posts: 11
Joined: Wed Apr 07, 2021 6:06 pm
Operating System: Windows 10

Re: No macro-output folder

Post by Manjel » Sun Apr 11, 2021 9:49 am

Thanks for the heads up! I saw the discussion about changing how files get exported. Hope the system doesn't get changed, as I made a script that relies on the old method.

waxcylinder
Forum Staff
Posts: 14658
Joined: Tue Jul 31, 2007 11:03 am
Operating System: Windows 10

Re: No macro-output folder

Post by waxcylinder » Sun Apr 11, 2021 11:51 am

Manjel wrote:
Sun Apr 11, 2021 9:49 am
Thanks for the heads up! I saw the discussion about changing how files get exported. Hope the system doesn't get changed, as I made a script that relies on the old method.
The Macros processing has changed slightly - in 3.0.2 the macro-output folder goes to a location specified in Directories Preferences.

The defaults are
a) ...\Documents\Audacity on Windows
b) ...\Documents on Mac

But since you can change this in Directories prefs all you should need to do to get your existing script to work would be to change the setting for Macro output in Directories prefs to be the location where your files are to be processed from.

See this section from the alpha Manual for the upcoming 3.0.2 release:
https://alphamanual.audacityteam.org/ma ... ase#output

Peter.
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * FAQ * * * * * Tutorials * * * * * Audacity Manual * * * * *

billw58
Forum Staff
Posts: 5589
Joined: Wed Aug 12, 2009 2:10 am
Operating System: macOS 10.15 Catalina or later

Re: No macro-output folder

Post by billw58 » Wed Apr 14, 2021 6:51 pm

See this post for a work-around to get the legacy behaviour (macro-output folder is created in the source folder) back.

viewtopic.php?f=68&t=117370&start=10#p422865

-- Bill

Manjel
Posts: 11
Joined: Wed Apr 07, 2021 6:06 pm
Operating System: Windows 10

Re: No macro-output folder

Post by Manjel » Thu Apr 22, 2021 11:40 pm

billw58 wrote:
Wed Apr 14, 2021 6:51 pm
See this post for a work-around to get the legacy behaviour (macro-output folder is created in the source folder) back.

viewtopic.php?f=68&t=117370&start=10#p422865

-- Bill
Thank you!

Post Reply