no sound!?

Help for Audacity 2.x.x on Mac OS X.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Mac OS X 10.4 and later.
Please state which version of macOS you are using,
and the exact three-section version number of Audacity from "Audacity menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

no sound!?

Permanent link to this post Posted by wo57ja » Sat Mar 10, 2018 1:06 pm

I have just downloaded latest audacity version 2.2.2. I am using apple iMAC with latest version OS High Sierra 10.13.3.
Independent of which input source I am using (internal microphone or external USB Audio Capture device) and output source (internal speaker or external Bose USB speaker) I can not hear any sound during record or of the saved record despite the fact that I can see that audacity is recording.
Any advice?
Thank you.
wo57ja
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2018 12:55 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Permanent link to this post Posted by billw58 » Sat Mar 10, 2018 3:47 pm

To listen while recording, do Transport > Transport Options > Software Playthrough.

To listen to playback, make sure that the playback volume control is turned up.

-- Bill
billw58
Forum Staff
 
Posts: 3785
Joined: Wed Aug 12, 2009 2:10 am
Location: Waterloo, Ontario
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Permanent link to this post Posted by wo57ja » Sun Mar 11, 2018 11:46 am

Bill, thank you for your tips. But no difference. Still no sound whatsoever.
wo57ja
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2018 12:55 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Permanent link to this post Posted by billw58 » Sun Mar 11, 2018 4:20 pm

When you are recording, are the recording and playback meters moving? When you are playing back, are the playback meters moving?
-- Bill
billw58
Forum Staff
 
Posts: 3785
Joined: Wed Aug 12, 2009 2:10 am
Location: Waterloo, Ontario
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Permanent link to this post Posted by wo57ja » Mon Mar 12, 2018 1:18 pm

Bill, thank you again..while checking your recommendations...not sure what I did...it works now?!
wo57ja
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2018 12:55 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)

Re: no sound!?

Permanent link to this post Posted by typingturtle » Mon Mar 12, 2018 9:23 pm

Thanks Bill ... I have not ever used the software for a turntable/computer before and I have much to learn. I can hear my monitor now and it is great.
typingturtle
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 12, 2018 9:16 pm
Operating System: OS X 10.11 El Capitan or later (macOS)


Return to Mac OS X



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], rovf and 5 guests