no vst scanning for plugins for new ones :-(

Help for Audacity 2.x.x on Windows.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Windows.
Please state which version of Windows you are using,
and the exact three-section version number of Audacity from "Help menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

no vst scanning for plugins for new ones :-(

Permanent link to this post Posted by yugioh47 » Fri Jul 24, 2015 9:01 pm

hi there here is a bug report for my feed back. here's a screenshot:
https://www.dropbox.com/s/igxozkew38z8m ... 7.png?dl=0
yugioh47
 
Posts: 167
Joined: Sun Mar 01, 2015 7:52 pm
Operating System: Windows 10

Re: no vst scanning for plugins for new ones :-(

Permanent link to this post Posted by Gale Andrews » Fri Jul 24, 2015 10:13 pm

yugioh47 wrote:hi there here is a bug report for my feed back. here's a screenshot:
https://www.dropbox.com/s/igxozkew38z8m ... 7.png?dl=0

Please, as you are on Windows, post details of anything you think could be an Audacity bug in the Windows board http://forum.audacityteam.org/viewforum.php?f=46. I have moved your post here.

Please tell us exactly what version of Audacity it says at Help > About Audacity... . Give us all three numbers.

In Audacity 2.1.1, the system for registering plug-ins has changed.

After adding plugins to the Audacity Plug-Ins folder (or to the appropriate system location), you don't restart Audacity. Instead you use Effect > Manage... (at the top of that menu), then look in the list of "All" plugins and click to select the effect(s) you added. With the effect(s) you want to register selected, click the "Enable" button then click OK.

It may be quicker to click the "New" radio button then you will only see effects that have not yet been registered.

The same system is also used for Audacity's built-in effects and shipped plugins (like Adjustable Fade or High Pass) - most of those effects are enabled by default, but you can disable them at Effect > Manage... if you want to shorten the Effect Menu.

Please read here about the Plug-in Manager dialogue: http://manual.audacityteam.org/o/man/manage_effects_generators_and_analyzers.html.


Gale
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * Tips * * * * * Tutorials * * * * * Quick Start Guide * * * * * Audacity Manual
Gale Andrews
Quality Assurance
 
Posts: 26087
Joined: Fri Jul 27, 2007 12:02 am
Operating System: Windows 10

audacity 2.1.1 isn't scanning for new plugins :-(

Permanent link to this post Posted by yugioh47 » Sat Jul 25, 2015 2:23 pm

hi there, i've posted this yesterday. audacity 2.1.1 doesn't have that option to scan for new plugins and install them.

hereis a screenshot of audacity 2.1.1:
https://www.dropbox.com/s/igxozkew38z8m ... 7.png?dl=0
Last edited by steve on Sat Jul 25, 2015 2:55 pm, edited 1 time in total.
Reason: :Post moved to correct forum and merged with existing topic
yugioh47
 
Posts: 167
Joined: Sun Mar 01, 2015 7:52 pm
Operating System: Windows 10

Re: no vst scanning for plugins for new ones :-(

Permanent link to this post Posted by Gale Andrews » Sat Jul 25, 2015 2:59 pm

Please do not double post. Do not post bug reports in Feedback and Reviews. You are on Windows, so please post in the Windows board (here).

Please read the reply you have already received http://forum.audacityteam.org/viewtopic.php?p=281508#p281508.


Gale
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * Tips * * * * * Tutorials * * * * * Quick Start Guide * * * * * Audacity Manual
Gale Andrews
Quality Assurance
 
Posts: 26087
Joined: Fri Jul 27, 2007 12:02 am
Operating System: Windows 10

Re: no vst scanning for plugins for new ones :-(

Permanent link to this post Posted by Trebor » Thu Mar 01, 2018 4:04 am

shawn20 wrote:I have windoes 8 can any one tell me about,how to scan for tracktion plugins?

In Audacity 2.2.X you have to enable new plugins before they appear on the plugins menu.

The Tracktion plugins do work in Audacity on Windows,
but the free-trial ones I tried seemed to be adding noise intermittently, (spoilers ?)

Traction compressor.gif
Traction compressor.gif (175.86 KiB) Viewed 179 times

https://www.tracktion.com/products/daw-essentials-collection
Trebor
 
Posts: 4481
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista


Return to Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests