Recording

Help for Audacity 2.x.x on Windows.
Forum rules
ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Windows.
Please state which version of Windows you are using,
and the exact three-section version number of Audacity from "Help menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.
Post Reply
ronbow
Posts: 7
Joined: Mon Sep 10, 2018 11:59 am
Operating System: Windows 10

Recording

Post by ronbow » Fri Sep 21, 2018 7:47 pm

Windows 10
Audacity 2.2.2
Newly acquired mixer Yamaha mg10xuf and using USB interface to connect with computer.
Playing music okay but when trying to add a recording to a backing track on Audacity the meter is indicating that the sound is reaching the computer but is not recording on the added track. Can anyone offer suggestions please. ronbow

DVDdoug
Forum Crew
Posts: 3558
Joined: Fri Sep 10, 2010 11:30 pm
Operating System: Windows 10

Re: Recording

Post by DVDdoug » Fri Sep 21, 2018 8:43 pm

Have you tried a "simple" recording without the backing track?

ronbow
Posts: 7
Joined: Mon Sep 10, 2018 11:59 am
Operating System: Windows 10

Re: Recording

Post by ronbow » Sat Sep 22, 2018 2:20 pm

Yes...not recording...just straight line signal.
Equipment:
Yamaha mixer MG10XUF, Windows 10, Audacity 2.2.2, Wireless Microphone Behringer Ultralink ULM300RD

Settings in Audacity:
1. MME - (other options / Windows DirectSound or Windows WASAPI)
2. Line (MG-XU) - (other options/ Microsoft Sound Mapper Input or Microsoft High Definition Aud)
3. Mono Recording - (other options / Stereo Recording)
4. Line (MG-XU) - (other options / Microsoft Sound Mapper output or Digital Audio (S/PDIF High De) or Speaker High Definition Audio)

Recording Settings in Windows:
Microphone - High Definition Audio Device - Ready and leds working
Microphone - High Definition Audio Device - Not plugged in
Line in - High Definition Audio Device - Not plugged in
Line MG-XU Default Device set as default....use enabled....but leds seem dormant

Current State
/ Sound from computer plays through mixer to speakers
/ Sound from Microphone plays through mixer to speakers
/ Sound from Audacity plays through mixer to speakers
X When attempting to record the leds in Audacity flash to indicate that the sound is getting through BUT will not record no matter what permutations I try

Hope information is sufficient for you to put me on the right track
Thanks

Post Reply