Stop between tracks

Suggestions and Questions About the Forum Web Site.
Forum rules
ImagePost here only if the Forum isn't working as you would like or expect.

If you require help using Audacity, or think you have found a "bug", please post on the forum board relevant to your operating system.
Windows
Mac OS X
GNU/Linux and Unix-like
Post Reply
Nave961
Posts: 4
Joined: Tue Aug 31, 2010 2:21 pm
Operating System: Please select

Stop between tracks

Post by Nave961 » Tue Aug 31, 2010 2:41 pm

Not sure where to place this in the forum. I need to create a complete stop between tracks; is this possible using Audacity? I am doing a live performance using some pre-recorded music and need to work cue to cue. I'm trying not to resort to the "outdated" mini disk format.
Last edited by Nave961 on Wed Sep 01, 2010 7:49 pm, edited 3 times in total.

bgravato
Forum Staff
Posts: 2067
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:56 pm
Operating System: Please select

Re: Pause between tracks

Post by bgravato » Tue Aug 31, 2010 4:48 pm

You haven't posted on the best section of the forum...

You can go to Generate menu and click on Silence... is that what you were looking for?
Include as much details as you can in your post (Audacity version, Operating System, Equipment used, etc).
Please post your question in the appropriate forum (regarding audacity version and operating system).

waxcylinder
Forum Staff
Posts: 9438
Joined: Tue Jul 31, 2007 11:03 am
Operating System: Windows 10
Location: Manchester, UK

Re: Pause between tracks

Post by waxcylinder » Tue Aug 31, 2010 4:54 pm

or you can add a label track with labels
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * FAQ * * * * * Tutorials * * * * * Audacity Manual * * * * * Audacity Wiki * * * * *

Nave961
Posts: 4
Joined: Tue Aug 31, 2010 2:21 pm
Operating System: Please select

Re: Pause between tracks

Post by Nave961 » Wed Sep 01, 2010 6:30 pm

Thanks. I will try it. I really need for there to be complete stops between tracks.
waxcylinder wrote:or you can add a label track with labels

Nave961
Posts: 4
Joined: Tue Aug 31, 2010 2:21 pm
Operating System: Please select

Re: Pause between tracks

Post by Nave961 » Wed Sep 01, 2010 6:32 pm

Thanks for the suggestion. I am hoping to be able to create complete stops between tracks.
bgravato wrote:You haven't posted on the best section of the forum...

You can go to Generate menu and click on Silence... is that what you were looking for?

steve
Site Admin
Posts: 47309
Joined: Sat Dec 01, 2007 11:43 am
Operating System: Linux *buntu
Contact:

Re: Stop between tracks

Post by steve » Wed Sep 01, 2010 8:44 pm

Nave961 wrote:I am doing a live performance using some pre-recorded music and need to work cue to cue.
Could you just use "Pause"? (either click the Pause button, or press the "P" key)
To "un-pause", press the P key again, or click the Pause button.
9/10 questions are answered in the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)

Nave961
Posts: 4
Joined: Tue Aug 31, 2010 2:21 pm
Operating System: Please select

Re: Stop between tracks

Post by Nave961 » Thu Sep 02, 2010 1:44 pm

stevethefiddle wrote:
Nave961 wrote:I am doing a live performance using some pre-recorded music and need to work cue to cue.
Could you just use "Pause"? (either click the Pause button, or press the "P" key)
To "un-pause", press the P key again, or click the Pause button.
Yes, I may resort to that option since, at this point, I just want to get the tracks exported to Ipod and get things rolling.

waxcylinder
Forum Staff
Posts: 9438
Joined: Tue Jul 31, 2007 11:03 am
Operating System: Windows 10
Location: Manchester, UK

Re: Stop between tracks

Post by waxcylinder » Thu Sep 02, 2010 1:54 pm

________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * FAQ * * * * * Tutorials * * * * * Audacity Manual * * * * * Audacity Wiki * * * * *

Post Reply