2.2.0 odd problem

Feedback and Reviews for Audacity 2.x

This board is ONLY for general feedback and discussion about Audacity 2.X.

If you require help, or think you have found a "bug", please post on the forum board relevant to your operating system.
Windows
Mac OS X
GNU/Linux and Unix-like

2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by mbarron » Fri Nov 03, 2017 8:28 pm

Just downloaded, noticed that when I reduce volume at top of page, the light bar above pegs and stays there. Comments?
mbarron
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2017 8:20 pm
Operating System: Windows 10

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by waxcylinder » Sat Nov 04, 2017 2:56 pm

can you post a screenshot - I'm unsure what you're referring to ...

WC
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * FAQ * * * * * Tutorials * * * * * Audacity Manual * * * * * Audacity Wiki * * * * *
waxcylinder
Forum Staff
 
Posts: 9083
Joined: Tue Jul 31, 2007 11:03 am
Location: Manchester, UK
Operating System: Windows 10

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by mbarron » Sat Nov 04, 2017 11:56 pm

Per request, am adding screenshots. (1) shows the volume at upper left at full, and the light bar across the top tracking normally. (2) shows the volume cranked down to about 1/3, and the light bar pegged to the right.

Screenshot (1).png
Screenshot (1).png (161.45 KiB) Viewed 406 times


Screenshot (2).png
Screenshot (2).png (161.47 KiB) Viewed 406 times
Last edited by steve on Sun Nov 05, 2017 12:17 pm, edited 1 time in total.
Reason: Place images inline to preserve board layout
mbarron
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2017 8:20 pm
Operating System: Windows 10

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by mbarron » Sun Nov 05, 2017 12:05 am

Have noticed that after installation, the computer volume control goes to 100 percent, even through attempts are made to reduce it. Have removed 2.2.0 and this problem has disappeared.
mbarron
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2017 8:20 pm
Operating System: Windows 10

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by mbarron » Sun Nov 05, 2017 12:31 am

Cannot envision a fix for the problem above, and note that 2.1.3 is not longer available for download. The older program is the one I use in my studio, thank goodness that I did not download to that computer, or I would be out of luck. Have used Audacity for about three years, strictly as a hobby, and have been very happy with it.
mbarron
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2017 8:20 pm
Operating System: Windows 10

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by kozikowski » Sun Nov 05, 2017 4:02 am

I don't know what would cause the blue waves and the sound meter to not match. That is very odd.

You can install more than one version of Audacity. As far as I know you can install Audacity into an APP folder instead of just the APP location—and you can have more than one. I don't know how that works in Windows.

Koz
kozikowski
Forum Staff
 
Posts: 38453
Joined: Thu Aug 02, 2007 5:57 pm
Location: Los Angeles
Operating System: OS X 10.9 Mavericks

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by kozikowski » Sun Nov 05, 2017 4:05 am

2.1.3 is not longer available for download.

I keep the older installers in an archive folder.

You typically can get older Audacity versions, but 2.1.3 may not be posted yet.

Koz
kozikowski
Forum Staff
 
Posts: 38453
Joined: Thu Aug 02, 2007 5:57 pm
Location: Los Angeles
Operating System: OS X 10.9 Mavericks

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by steve » Sun Nov 05, 2017 12:34 pm

mbarron wrote:Cannot envision a fix for the problem above, and note that 2.1.3 is not longer available for download. The older program is the one I use in my studio, thank goodness that I did not download to that computer, or I would be out of luck. Have used Audacity for about three years, strictly as a hobby, and have been very happy with it.

This is not a general problem - as Kos commented, it is very peculiar and right now I don't see how it is happening.
Does it happen if you select MME as the "host" in the device toolbar?
Does it happen if there is only one audio track in the project?

mbarron wrote:thank goodness that I did not download to that computer

Given our own testing, plus feedback from the first 100,000 downloads, the problem is probably won't happen on your other machine.
How did you get Audacity 2.1.3 back onto the machine that showed this problem?

kozikowski wrote:You typically can get older Audacity versions, but 2.1.3 may not be posted yet.

I'm making enquiries about that. It should be available soon.
9/10 questions are answered in the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)
steve
Site Admin
 
Posts: 45353
Joined: Sat Dec 01, 2007 11:43 am
Operating System: Linux *buntu

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by mbarron » Sun Nov 05, 2017 1:32 pm

Thanks to you for your responses. On this machine, I have been unable to find 2.1.3 to download, and it was removed when I downloaded 2.2.0. This machine is a year old HP laptop. Do not intend to download to the studio machine until fix is found re this.
mbarron
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2017 8:20 pm
Operating System: Windows 10

Re: 2.2.0 odd problem

Permanent link to this post Posted by steve » Mon Nov 06, 2017 9:57 am

Audacity 2.1.3 is now available on OldFoss: http://www.oldfoss.com/Audacity.html
Scroll down the page to "Select a version" and select "2.1.3"
9/10 questions are answered in the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)
steve
Site Admin
 
Posts: 45353
Joined: Sat Dec 01, 2007 11:43 am
Operating System: Linux *buntu


Return to Audacity 2.x Feedback and Reviews



Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 4 guests