BUG in MixerToolBar with two soundcards?

Help for Audacity 2.x.x on GNU/Linux.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on GNU/Linux.
Please state:
  • which version of Linux you are using,
  • the exact three-section version number of Audacity from Help menu > About Audacity,
  • whether you installed your distribution's release, PPA version, or compiled Audacity from source code.

Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade (see https://www.audacityteam.org/download/).
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

Re: BUG in MixerToolBar with two soundcards?

Permanent link to this post Posted by AudioHerbert » Fri Dec 01, 2017 7:54 pm

steve wrote:
AudioHerbert wrote:I just copied the functions PaAlsa_GetStreamInputCard and PaAlsa_GetStreamOutputCard from stable.

Now the MixerToolBar uses the PCM of the selected card.

Fancy that :shock: I assumed it was supposed to be like that :mrgreen:

Can you post a link to where you discovered that? I'm aware that one of the Audacity developers is intending to fix some issues with Pulse, so this could be highly relevant.

I started from audacity-minsrc-2.2.0/src/toolbars/MixerToolBar.cpp and went backwards in the code to portmixer, which uses portaudio functions
so i landed here audacity-minsrc-2.2.0/lib-src/portaudio-v19/src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c
I put some code together to test pulsemixer/pulseaudio from the examples and found out that it is fixed in stable PortAudio
And because the latest PortAudio doesn't work with Audacity i compared it with stable portaudio and found the difference...
Posts: 6
Joined: Tue Nov 28, 2017 5:03 pm
Operating System: Linux Debian


Return to GNU/Linux

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests