No Sound in Headphones on playback

Help for Audacity 2.x.x on Windows.

ImageThis forum is for Audacity 2.x.x on Windows.
Please state which version of Windows you are using,
and the exact three-section version of Audacity from "Help menu > About Audacity".


Audacity 1.2.x and 1.3.x are obsolete and no longer supported. If you still have those versions, please upgrade at https://www.audacityteam.org/download/.
The old forums for those versions are now closed, but you can still read the archives of the 1.2.x and 1.3.x forums.

No Sound in Headphones on playback

Permanent link to this post Posted by kenelwell » Thu Jan 11, 2018 4:11 pm

Im brand new to this, so forgive me for not knowing technical terms...

I am not hearing anything upon playback in my headphones after recording. I can hear my voice when recording, though. If I change the output in the drop down away from my Audiobox USB96 to the computer speakers, I get sound.

Two questions, I guess:

1. How do I get playback sound in my headphones

2.If I can't change this output dilema, will this affect anything once I upload the podcast to another platform? Will others have the same issue if they download?
kenelwell
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 11, 2018 4:03 pm
Operating System: Windows 10

Re: No Sound in Headphones on playback

Permanent link to this post Posted by DVDdoug » Thu Jan 11, 2018 7:17 pm

Are he headphones plugged into the Audiobox?

If you select the correct playback device, they should work.

Do the headphones work when you listen to something with Windows Media Player?

2.If I can't change this output dilema, will this affect anything once I upload the podcast to another platform? Will others have the same issue if they download?
If someone can play a WAV or MP3 file, they should be able to play your MP3 or WAV file.
DVDdoug
Forum Crew
 
Posts: 2984
Joined: Fri Sep 10, 2010 11:30 pm
Operating System: Windows 10

Re: No Sound in Headphones on playback

Permanent link to this post Posted by kenelwell » Thu Jan 11, 2018 10:41 pm

If I plu headphones directly into my computer, they work. They also work when plugged in to the Audiobox USB96 while Im recording, but nothing when I try to playback what I Just recorded.
kenelwell
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 11, 2018 4:03 pm
Operating System: Windows 10

Re: No Sound in Headphones on playback

Permanent link to this post Posted by steve » Fri Jan 12, 2018 9:38 am

Does playback worth with the Audiobox USB96 from other applications (such as Windows Media Player)?
9/10 questions are answered in the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)
steve
Site Admin
 
Posts: 45678
Joined: Sat Dec 01, 2007 11:43 am
Operating System: Linux *buntu


Return to Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests