"Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Suggestions and Questions About the Forum Web Site.

ImagePost here only if the Forum isn't working as you would like or expect.

If you require help using Audacity, or think you have found a "bug", please post on the forum board relevant to your operating system.
Windows
Mac OS X
GNU/Linux and Unix-like

"Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by Gale Andrews » Mon Nov 15, 2010 5:41 am

There is a current problem with Forum, Wiki and Manual addresses that start with http://audacityteam.org .

Any address in this format:

Code: Select all
http://audacityteam.org/<wiki>/<forum>/<manual>


or

Code: Select all
http://www.audacityteam.org/<wiki>/<forum>/<manual>


"should" be redirected by the server to the correct address format:

Code: Select all
http://<wiki>.<forum>.<manual>. audacityteam.org


but in most cases this isn't happening (a "forbidden" error appears instead). Sometimes redirection will work, probably due to ISP caching. The problem is the same whether you follow a link starting with http://audacityteam.org/ or type that in to the browser.

So you should use:
http://wiki.audacityteam.org
http://forum.audacityteam.org
http://manual.audacityteam.org

which will "usually" work, although a few people do still get 403 Forbidden. We don't know why that happens. If it happens to you, search for what you want on Google and click the link that says "Cached".

If you see missing images on Wiki, Forum or Manual, it's part of the same problem.

If you see a specific error message when posting to the Forum about spam, that's a separate issue that your IP address is blocked by the spam-checking services the Forum uses. In that case, follow the directions to remove your IP address from the spam-checking service.



Gale
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * Tips * * * * * Tutorials * * * * * Quick Start Guide * * * * * Audacity Manual
Gale Andrews
Quality Assurance
 
Posts: 26093
Joined: Fri Jul 27, 2007 12:02 am
Operating System: Windows 10

Re: "Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by bgravato » Mon Nov 15, 2010 11:25 am

It's also happening with google chrome on mac:
Forbidden

You don't have permission to access /forum/ on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
bgravato
Forum Staff
 
Posts: 2067
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:56 pm
Operating System: Please select

Re: "Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by Gale Andrews » Sun Nov 21, 2010 9:04 pm

I'm glad to report this problem was fixed a few days ago.

If you come across any other errors, please report them to our feedback address, stating the time the error occurred and your IP address.



Gale
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * Tips * * * * * Tutorials * * * * * Quick Start Guide * * * * * Audacity Manual
Gale Andrews
Quality Assurance
 
Posts: 26093
Joined: Fri Jul 27, 2007 12:02 am
Operating System: Windows 10

Re: "Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by Trebor » Fri Nov 07, 2014 4:00 pm

Gale Andrews wrote:I'm glad to report this problem was fixed a few days ago.

A few minutes ago I tried to search for a plugin Steve posted in the forum ...

https://www.google.co.uk/search?q=spin.ny+around+head+site%3Ahttp%3A%2F%2Fforum.audacityteam.org
Google search forum for Steve's spin plugin.gif
Google search forum for Steve's spin plugin.gif (21.4 KiB) Viewed 2802 times


But got this when I clicked on the link ... http://forum.audacityteam.org/viewtopic.php?f=52&t=74117
No authorised 8¬(.gif
No authorised 8¬(.gif (32.72 KiB) Viewed 2802 times


If you are not logged in to the Audacity forum the login page appears, but even after logging in the message is "You are not authorised to read this forum".
Trebor
 
Posts: 3772
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista

Re: "Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by Gale Andrews » Fri Nov 07, 2014 4:10 pm

Trebor wrote:
Gale Andrews wrote:I'm glad to report this problem was fixed a few days ago.

A few minutes ago I tried to search for a plugin Steve posted in the forum ...

https://www.google.co.uk/search?q=spin.ny+around+head+site%3Ahttp%3A%2F%2Fforum.audacityteam.org
Google search forum for Steve's spin plugin.gif


But got this when I clicked on the link ... http://forum.audacityteam.org/viewtopic.php?f=52&t=74117
No authorised 8¬(.gif


If you are not logged in to the Audacity forum the login page appears, but even after logging in the message is "You are not authorised to read this forum".

Thanks, Trebor. However it's not an error because that post is in an "unsorted" board in the Forum for Staff and Crew which you don't have permission to access.

I have moved the topic to "Audio Processing" so you should be able to access it now.


Gale
________________________________________FOR INSTANT HELP: (Click on Link below)
* * * * * Tips * * * * * Tutorials * * * * * Quick Start Guide * * * * * Audacity Manual
Gale Andrews
Quality Assurance
 
Posts: 26093
Joined: Fri Jul 27, 2007 12:02 am
Operating System: Windows 10

Re: "Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by steve » Fri Nov 07, 2014 4:12 pm

Trebor wrote:If you are not logged in to the Audacity forum the login page appears, but even after logging in the message is "You are not authorised to read this forum".

I've sent you a PM with more information about this.
9/10 questions are answered in the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)
steve
Site Admin
 
Posts: 44458
Joined: Sat Dec 01, 2007 11:43 am
Operating System: Linux *buntu

Re: "Forbidden" errors accessing Forum, Wiki, or Beta Manual

Permanent link to this post Posted by Trebor » Fri Nov 07, 2014 4:20 pm

Thanks Gale & Steve.

[ I just noticed this thread was started in November 2010 , not November 2014 , so feel free to delete my posts from it ].
Trebor
 
Posts: 3772
Joined: Sat Dec 27, 2008 5:22 pm
Operating System: Windows Vista


Return to Maintaining / Improving this Forum



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest